VI ÄR COEGI

LÄS OM HUR VI STARTADE OCH VÄXTE TILL DET IT-FÖRETAG VI ÄR IDAG

COEGIS VÄRDEGRUND

Coegis värdegrund är unik. Den tar sin utgångspunkt i vår historia och i vårt DNA. Vår historia har lärt oss att vårt uppdrag alltid är och alltid kommer vara att sätta kundens intressen först. Att ta ansvar och skapa värde. Att tänka nytt och utanför ramarna. Så vill vi fortsätta agera.

Vi tar därför med oss vår historia in i framtiden genom vår värdegrund. Vi fortsätter att sikta högt och strävar efter att förebygga och förutse vad som ska hända, istället för att stillasittande invänta händelser och konsekvenser.

Vi sätter alltid kunden först, skapar värde, tar ansvar och känner ägarskap. Och vi skapar vår framgång tillsammans med våra kunder.

Coegis värdegrund är en ledstjärna för att stärka vår kultur – genom att alltid tänka längre agerar vi för att ge våra kunder bättre och enklare tekniska lösningar. Vi älskar IT! Så du kan älska annat!

LEDORD

DRIVEN, POSITIV & PROFESSIONELL

KONTAKTPERSONER COEGI

_B1B8254

Patrik Kekonius
Sales Manager
patrik.kekonius@coegi.se
+46 (0) 76 771 55 38

IT-konsult

Songül Cetinkaya
CEO Coegi Consulting
songul.cetinkaya@coegi.se
+46 (0) 76 771 55 39

Historia

Coegi  Cloud AB (”Coegi”) grundades 2004 av fyra stycken IT-tekniker. Coegi hette på den tiden inte Coegi utan Floorit AB och låg i Partille kommun strax utanför Göteborg.

Åren gick och bolaget växte stadigt både med anställda och kunder och man lyckades till och med bli korade till Årets Företagare i Partille Kommun år 2008 efter år av hårt arbete.

Men likt varje saga så lurade det mörka moln i horisonten. I detta fallet var det ett stort kundtapp som ledde till att dåvarande ägare inte såg någon annan utväg än att sälja företaget till ett annat företag i Stockholm år 2013.

floorit-coegi
coegi-9062

Företaget i Stockholm hette SatPoint och arbetade med satellitkommunikation inom den maritima sektorn. Livet för de anställda på såväl SatPoint som Floorit såg ljus ut och i vanlig ordning har det nog aldrig skapats så många fina PowerPoint-presentationer som före, under och efter förvärvet av Floorit.

Men tyvärr medförde inte förvärvet att de mörka molnen försvann… Under 2015 var det så illa ställt med Floorits ekonomi att de nya ägarna beslutade sig för att rekrytera en ny extern VD.

Den nya VD’n tillträdde i oktober 2015 och började med entusiasm ta tag i såväl de tekniska som finansiella delarna. Men det är tungt att vända ett bolag som under flera års tid gjort på samma sätt och förändring gör ju många gånger ont, även om det kan komma något bra ur en förändring.

VD’n beslutade sig för att han var tvungen att plocka med sig en parhäst in i verksamheten. Sagt och gjort. Efter några mail och telefonsamtal började en ny försäljningschef i februari 2016.

Nu kanske det är lätt att tro att det bara var VD’n och försäljningschefen som fick de mörka molnen att tunnas ut, men så var det verkligen inte!

Förändringsprocessen av bolaget hade aldrig kunnat genomföras utan stödet från medarbetarna, förtroendet från kunderna och en stenhård vilja om att detta bara skulle lyckas.

Medan de mörka molnen med kraft och vilja blåstes bort under 2016 blev det också klart att moderbolaget SatPoint förvärvades av Telenor Maritime. Klart var det också i samband med förvärvet 2016 att Floorit AB inte skulle följa med…

Så vad skulle hända med Floorit? Lösningen kom i den 10 november 2016 när VD’n och försäljningschefen köpte loss bolaget och Coegi-resan startade.

Vägen framåt var glasklar. Bolaget skulle gå från ett stagnerande IT-företag till ett nytänkande, teknikintresserat och framåtsträvande IT-bolag med fokus på hög servicenivå och säkerhet för sina kunder och samarbetspartners.

Ledorden för verksamheten hade gemensamt tagits fram och gemensamt hade vi beslutat oss för att de som arbetar på bolaget är Drivna, Positiva och Professionella. Men vi hette ju fortfarande Floorit…  Det kändes inte så drivet i medarbetarnas öron. Men en sen kväll i januari 2017 kom svaret via en översättningstjänst på nätet. 

Coegi betyder driv på latin, det ska vi heta! Och så gick det till när Floorit blev Coegi och påbörjade sin resa mot att bli Sveriges mest omtyckta IT-företag.

Coegi

Nutid

Åren går och varken ni eller vi blir yngre och ibland kan det kännas som evigheter sen januari 2017. Ibland känns det som det var igår...

Vägen till framgång är ofta en lång och slingrig väg, fylld av hinder och utmaningar. Så har det även varit för oss. Men det är också det som är tjusningen, att alla dagar inte är lika. 

Att avgöra vad som är och har varit vår nyckel till framgång är även det en utmaning. En utmaning där det troligtvis inte bara finns ett svar eller en förklaring utan en kombination av flera faktorer. Men det finns dock en röd tråd som handlar om vår inställning - vi slutar aldrig kämpa för att nå våra mål samtidigt som vi gör allt för att vi skall ha så roligt som möjligt på vår resa!  

Modern arbetsplatssäkerhet är inte allt eller inget - det är en balans
logo (3)
AAA_2019_frilagd
reco 5
Coegi Consulting
logoPNG

Loggorna ovan representerar för oss viktiga milstoplar i vår resa. Det är ögonblick som vi kan se tillbaka på med stolthet och värme, ögonblick som får oss att sträcka på oss lite extra de dagarna när allt inte verka vilja gå ens väg. Nedan följer en kort tidslinje för våra hittills uppnådda milstolpar:

2018

>40% tillväxt

2019

-Första uppnådda Guldpartnerskapet med Microsoft

-AAA i kreditbeyg

2021

-Coegis kunder ger oss högsta betyg 5 år i rad

-Coegi Consulting AB startas

-Dsign Link Sverige AB blir en del av Coegi

- Coegi prisas som Årets Stjänskott av Microsoft

Coegi betyder fortsatt driv på latin. Vårt mål att bli Sveriges mest omtyckta IT-företag är inte på något sätt förändrat. Vad framtiden har framför oss ser vi framemot!

Vill du eller ni bli en del av vår spännade resa är vår starkast rekommendation att ni kontakta oss. Världen är full av möjligheter!