WINDOWS VIRTUAL DESKTOP - WVD

För första gången någonsin kan ni få en riktig Windows 10 upplevelse men med styrkan av och i Windows Server. Detta åstadkoms med hjälp av den helt nya Windows 10 Multi-session funktionen. 

Förr i tiden hade man terminalservrar och Citrix-lösningar som både var avancerade och invecklade för så väl leverantören som för slutanvändaren. Större företag och mindre företags IT-partners investerade ofta i stora serverparker och komplex nätinfrastruktur. Allt för att kunna tillhandahålla ett virtuellt skrivbord för sina medarbetare eller användare. Det här var oftast en stor investering för företag och som inte alltid lönade sig. Ibland stod servrarna oanvända, ibland helt överbelastade. Oavsett hur de användes, så kostade de alltid pengar för så väl företagen som användarna.

Med Windows Virtual Desktop kan ni glömma det nu!

WINDOWS VIRTUAL DESKTOP (WVD)

VAD ÄR WVD?

Windows Virtual Desktop är Microsofts nya skrivbords- och appvirtualiseringstjänst som körs direkt i molnet. Tjänsten gör det nu möjligt för företag att förenkla hanteringen av virtuella skrivbord, skala upp och ner på bara några minuter och samtidigt få en inbyggd säkerhet och efterlevnad. Ni kan helt enkelt ställa in en skalbar och flexibel miljö som fungerar precis som idag, men med färre moment.

Inte nog med att ni slipper bygga upp serverparken, ni slipper dessutom att hantera den såsom patcha, övervaka eller felsöka miljön. Allt hanteras i världens kraftfullaste och säkraste datacenter, Microsoft Azure. Det är även Azure som är nyckeln till era medarbetares anslutningshastighet till miljön, aldrig tidigare har det gått så fort och så säkert för era medarbetare  att nå er era applikationer och er data.

KORTARE INFORMATIONSFILM OM WVD
(ENGELSKT TAL)

KÄNNER DU DIG OSÄKER PÅ VAD MICROSOFT AZURE ÄR?

VILL DU PRATA MED EN MOLNRÅDGIVARE OM WVD?

WINDOWS 7?

Som ni säkert har hört, så kommer Microsoft att lägga ner support och säkerhetsuppdateringar för de som sitter med Windows 7 den 14 januari 2020. Alla som däremot väljer att gå över till Windows Virtual Desktop får förlängd support och säkerhetsuppdateringar för det äldre operativsystemet.

Är era program ännu inte redo för Windows 10? Välj Windows Vitual Desktop!

Windows-7-EOL-800x450-750x450

WINDOWS VIRTUAL DESKTOP (WVD) - ATT TÄNKA PÅ

ÅTKOMST

I och med att denna tjänst ligger i Azure, så behövs inte några öppningar i brandväggar eller några VPN-lösningar. Det innebär att ni slipper trassla med avancerad nätinfrastruktur.

Windows Virtual Desktop är kopplad till Azure Active Directory vilket gör det möjligt att använda alla säkerhetsfunktioner där, såsom multifaktorsinloggning, villkorsbaserad åtkomst, etc.

LICENSER

Nedan licenser ger er rätt att nyttja WVD:

Microsoft 365 E3, E5, A3, A5, F1, Business
Windows E3, E5, A3, A5

Läs gärna mer om Coegi Modern Workplace och Microsoft 365 där korrekta licenser ingår från start!

VARFÖR WVD?

Tillgängligt: Arbeta var som helst, när som helst.

Säkert: All data skyddas och lagras tryggt och säkert i Azure.

Flexibelt: Medarbetaren når enkelt sitt skrivbord från PC, surfplatta och mobil.

I WVD har ni självklart möjlighet att installera egna program och appar så som ERP, CRM, etc.

WVD skapar alltså kort och gott möjlighet för företag att spara in på kostnader för servrar som inte används. Ni slipper att ha en egen infrastruktur för att få det att fungera. En komplex miljö, går över till en enkel. Ni kommer gilla det.

REDO ATT TA NÄSTA STEG OCH UPPLEVA WVD? VI VISAR ER GÄRNA!

KUNDCASE

Med Coegi i ryggen finns det inga hinder för hur långt ni kan ta er. Vi säkerställer att ni alltid får goda råd, en säker och effektiv IT-miljö och nöjda medarbetare.

BLI KONTAKTAD