Coegi Modern Workplace - powered by Microsoft 365

Vad är skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365?

Vi har under den senaste tiden märkt en stor förvirring bland våra kunder när vi ibland pratar om Office 365 och ibland om Coegi Modern Workplace, en tjänst som baseras på Microsoft 365. Detta med all rätt. Det är lite förvirrande och många gånger kan man nästan tro att Modern Workplace och Office 365 är synonymer till varandra, vilket de förstås inte är. Därför ska vi nu en gång för alla reda ut vad dessa två tjänster innebär och framförallt skillnaderna mellan dem.

Microsoft Office 365

Om vi börjar med att reda ut vad de två olika tjänsterna faktiskt innehåller för beståndsdelar, utan att försöka gå in på en alltför teknisk nivå. Först kan vi börja med att beskriva Office 365 som en digital prenumerationstjänst, som ni säkert redan känner till och har använt er av någon gång. Det är helt enkelt en molnbaserad svit av produktivitetsprogram eller även kallat appar. Några exempel på program som ingår är Word, PowerPoint, Excel, Onedrive, SharePoint och Outlook och många fler såklart. Det exakta innehållet beror på vilken version av Office 365 vi pratar om.

Microsoft 365

Medan Coegi Modern Workplace istället är en paketerad lösning, som visserligen innehåller Office 365, men en en något mer utvecklad form vid namn Microsoft 365. Den innehåller, utöver de delar vi redan pratade om i ovanstående stycke, även säkerhetspaketet Enterprise Mobility Security (EMS), Windows 10 Pro och vår egen Servicedesk i världsklass.

Om man inte så är påläst i vad Enterprise Mobility Security och Windows 10 innebär, blir man kanske inte så mycket klokare av vad skillnaderna paketen emellan skapar för faktiskt värde för er som verksamhet. Vilket förstås försvårar valet mellan Coegi Modern Workplace och Office 365 något. Vi ställer oss därför frågan; vilken lösning bör man som verksamhet välja?

Vilken lösning bör man som verksamhet välja?

Office 365 är ett bra grundläggande val med alla de klassiska apparna, som fungerar lika bra både lokalt och online. Programmen hjälper verksamheter att både öka sin produktivitet och effektivitet. Nu för tiden får man dessutom möjligheter att synka sina filer mot molnet, vilket gör såväl realtidssamarbete som backup mycket enklare. Men trots det erbjuder vår tjänst Coegi Modern Workplace ett betydligt högre värde för er som slutanvändare – där hela Office-sviten inklusive Enterprise Mobility and Security (EMS) ingår, vilket innebär att verksamhetens alla användare får tillgång till ett flertal produkter för att hantera, dela och samtidigt skydda all information. Allt, samtidigt som vår Servicedesk alltid finns ett samtal bort, om frågetecken uppstår. Tryggt och modernt, eller hur?

Enklare, säkrare, bättre…

Med Coegi Modern Workplace kan ni få en enklare och säkrare inloggning, smidigt skydda dokument och information så det inte hamnar i orätta händer, något som vi anser är extra viktigt efter att de nya GDPR-kraven trädde i kraft. Ni kan dessutom skydda er mot ransomware, virus och phishing samtidigt som ni kan se till att era medarbetare har säkerheten påslagen och uppdaterad. I den digitala och ständigt uppkopplade tid vi lever i, är det extra viktigt att kunna ge sina medarbetare möjligheter till arbete på distans, produktivitet från tåget eller flygplatsen och videosamtal i krispig HD-kvalitet utan att utsätta sig för större risker än från ert kontor.

Som inte detta vore nog får ni dessutom Windows 10 som har högre säkerhet än Windows 7, mycket snabbare och bättre användargränssnitt och mycket mer små funktioner som kommer att förenkla er vardag.

”Om man som verksamhetsledare och/eller beslutsfattare värdesätter att hålla både sin och sina slutkunders information helt säker är valet väldigt enkelt vad vi på Coegi rekommenderar till våra kunder”

Joachim Hylvander, VD på Svenska Coegi AB

Vill ni veta mer?

Vill ni veta om Coegi Modern Workplace – powered by Microsoft 365? Läs mer om Coegi Modern Workplace här och läs med om Upplevelserummet här. I upplevelserummet erbjuder vi er att prova Modern Workplace och våra andra värdeskapande lösningar i en simulerad men oerhört verklighetstrogen miljö!

Datum: 2019-02-12 17:30:22

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?