Windows 7 end of life 14 jan

Supporten för Windows 7 upphör 14 januari 2020

Supportlivscykel för Windows 7

När Windows 7 släpptes den 22 oktober 2009 uppgav Microsoft att Windows 7 skulle få produktsupport i 10 år. När 10-årsperioden är slut kommer Microsoft inte längre att tillhandahålla support för Windows 7. Nu är vi snart där. Supporten för Windows 7 kommer att upphöra 14 januari 2020. Efter det går det inte längre att få programvaruuppdateringar från Windows Update som skyddar era medarbetares datorer och er information. Vi på Coegi rekommenderar starkt att ni uppgraderar till Windows 10 före januari 2020 för att undvika att ni hamnar i en situation där ni behöver service eller support, men inte längre kan få det.

Nedan kan ni läsa mer om vad detta innebär och vad för alternativ som vi på Coegi kan erbjuda er innan den 14 januari.

Vad innebär upphörandet av support för er?

Efter 14 januari 2020 får ni inte längre säkerhetsuppdateringar om ni har en dator med Windows 7. Därför är det viktigt att ni uppgraderar till ett modernt operativsystem som Windows 10, som ger er de senaste säkerhetsuppdateringarna och som skyddar er och er information. Efter den 14 januari kommer Microsofts kundtjänst heller inte längre att tillhandahålla teknisk support för Windows 7.

Vad händer om ni fortsätter att använda Windows 7?

Om ni fortsätter att använda Windows 7 efter att supporten har upphört fungerar datorn fortfarande, men den blir mer sårbar för säkerhetsrisker och virus. Ni kan fortfarande starta och köra datorn, men ni får inte längre programuppdateringar, till exempel säkerhetsuppdateringar, från Microsoft.

OBS Tänk på att inte behålla gamla Windows 7-datorer hos er för framtida bruk, exempelvis för praktikanter, visstidsarbetare, etc. Dessa datorer kan direkt utgöra en säkerhetsrisk mot övriga enheter i verksamheten om de används efter den 14 januari 2020.

Vad bör man göra?

För er som kan tänka er att byta ut nuvarande datorer.

För de flesta Windows 7-användare rekommenderas uppgradering till en ny enhet med Windows 10. Dagens datorer är snabbare, lättare och samtidigt kraftfullare och säkrare, och har ett genomsnittligt pris som är betydligt lägre än vad en genomsnittlig dator kostade för åtta år sedan. Vi på Coegi kan erbjuda er konkurrenskraftiga priser för nya datorer vid så väl engångsköp, hyra (månadskostnad där slipper binda ert kapital) eller hårdvara som tjänst där livscykelhantering ingår.

Kontakta oss för mer information så säkerställer vi alternativ på så väl upplägg som nya datorer och återtag av befintliga Windows 7-datorer utifrån era behov.

För er som önskar att behålla nuvarande datorer men uppgradera till Windows 10.

Köpa lösa Windows 10-licenser

Erbjudandet om kostnadsfri uppgradering till Windows 10 upphörde 29 juli 2016. Om ni vill skaffa Windows 10 måste ni antingen köpa en ny enhet eller, om ni har en kompatibel dator, köpa en fullständig version av programvaran för att uppgradera era befintliga enheter. I samtliga alternativ rekommenderar vi att ni inte installerar Windows 10 på en gammal enhet, eftersom vissa Windows 7-enheter inte är kompatibla med Windows 10 eller kanske inte kan använda alla funktioner.

Önskar ni hjälp med inköp av licenser och uppgradering av era datorer? Kontakta oss så hjälper vi er.

Coegi Modern Workplace

Med vår tjänst Coegi Modern Workplace inkluderas Windows 10-licensen i era medarbetares månatliga tjänst utan extra kostnad. Utöver licensen ingår även som standard:

 • Microsoft 365-abonnemang: klassledande produktivitets- och samarbetsverktyg, personlig lagring som gemensam lagring, e-post samt avancerade funktioner för säkerhet enhetshantering.
 • Vår egen högkvalitativa och lösningsorienterade servicedesk med marknadsledande svarstider och servicekänsla. Tjänsten är obegränsad i antal ärenden ni kan registrera varje månad, för att skapa nytta maximal för era medarbetare.
 • Backup av samarbetsytor (e-post, personlig- och gemensam lagring).

Läs mer om Coegi Modern Workplace eller kontakta oss så berättar vi mer.

Microsoft 365

Har ni redan idag en välfungerande servicedesk-funktion och backup av er viktiga information? Behöver era egna IT-support ingen avlastning? Kan er IT-personal idag kombinera support av era medarbetare och samtidigt utveckla verksamheten? Om svaret är ja och era nuvarande datorer klarar av systemkraven för Windows 10, är Microsoft 365 lösningen för er.

Läs mer om Microsoft 365 eller kontakta oss så berättar vi mer.

För er som har vissa program som fortsatt endast fungerar i Windows 7.

Är det så att er programvaruleverantör eller er IT-personal har flaggat för att vissa av era program ännu inte är redo för Windows 10? Eller söker ni i samband med upphörandet av Windows 7 efter en tillgänglig, säker och flexibel miljö där era medarbetare enkelt och säkert når sitt skrivbord oavsett enhet? Är det kanske rent av en kombination av de båda? Om svaret är ja, är den helt nya molntjänsten Windows Virtual Desktop lösningen ni söker.

Läs mer om Windows Virtual Desktop eller kontakta oss så berättar vi mer.

Mer information på egen hand?

Vill ni se mer om vad det innebär att supporten för Windows 7 snart upphör utan att prata med oss först? Se filmen nedan. Ytterligare information finner ni även via länken till videokällan under filmen.

Videokälla: https://www.microsoft.com/sv-se/windows/windows-7-end-of-life-support-information

MISSA INGET MED VÅRT NYHETSBREV – din epost mot vår kunskap

  Datum: 2019-11-19 15:05:11

  Dela:

  NYHETER

  VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?