videokonferenssystem zoom sårbarheter

Sårbarheter i Zoom videokonferenssystem

MSB och CERT-SE uppmärksammar sårbarheter i videokonferenssystemet Zoom.

Med anledning av att allt fler och fler av oss numera arbetar hemifrån ökar även användningen av videokonferenser och digitala möten naturligt. Två populära tjänster på marknaden som nu flitigt används är zoom och Microsoft Teams.

Ökad granskning

I samband med den ökade användningen ökar även granskningen av dessa tjänster. I veckan rapporterade MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och CERT-SE (Sveriges nationella CSIRT: Computer Security Incident Response Team) kring allvarliga säkerhetsbrister i zoom. Ni finner länkar till artiklarna nedan:

Till artikel från MSB

Till artikel från CERT-SE

Med hänseende till allvaret i de brister som de funnit rekommenderar vi våra kunder som har zoom att tillsvidare pausa nyttjandet och istället använda er av Microsoft Teams.

Webinar Microsoft Teams

Känner ni er osäkra på hur man använder Microsoft Teams erbjuder vi kostnadsfria webinarier. Datum, tider och hur ni anmäler er finner ni via knapparna nedan:

Har du fler frågor kring hur ni skall bedriva effektiva sändningar och digitala möten? Känner du dig osäker? Tveka inte att kontakta oss!

Datum: 2020-04-08 16:39:16

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?