Microsoft justerar sina priser 1 april

Har ni som många andra ett krav på er att se över verksamhetens kostnader och spara pengar under 2023?

Med anledning av världsläget så är kostnadsoptimering och besparingar på de allra flesta verksamheters prio-lista. Låt oss ge er en tidig påskpresent och berätta hur ni kan göra just det, och ja det gäller faktiskt alla som innehar Microsoft licenser/prenumerationer.

Bara genom att nämna licenser så kanske vi tappade ert intresse, men håll ut det kommer bra saker! De allra flesta vi träffat genom åren brukar inte ”vilja ta i det med tång” utan bara suckar och stönar när vi nämner ordet, många kanske till och med ser det som ett ”nödvändigt ont” för att man just behöver sina licenser. Detta har vi märkt leder till att man kanske bara förnyar det antal licenser man har utan att tänka mer på det och man betalar licensfakturan månad för månad utan att reflektera över innehållet eller hur de nyttjas i verksamheten.

Ovan leder till att man i de allra flesta fall antingen betalar mycket mer än vad man egentligen behöver eller har för låg säkerhet i licenserna för verksamheten. Men som tur är så har vi flera på Coegi* som faktiskt tycker att det är kul med licenser och som håller sig uppdaterade i svängarna när Microsoft bestämmer sig för att röra om i grytan!

Det som kommer hända för väldigt många under 2023 är att licenskostnaden kommer att öka ganska mycket. Microsoft kommer nämligen att göra något de kallar för en ”valutaharmonisering” (läs prishöjning) den 1 april 2023. Detta innebär för er som Microsoft kund en höjning på 15% på alla molnlicenser. Läs mer hos Microsoft här: Consistent global pricing for the Microsoft Cloud – Microsoft News Centre Europe

Men nu till påskpresenten – tips på hur ni bör göra!

❤️ Betalar ni idag månadslicenser bör ni överväga att gå till årsavtal för de licenser ni vet kommer vara mer eller mindre statiska (≈20% besparing).

❤️ Har ert förnyelsedatum inte redan passerat bör ni binda licenserna på 12 månader för att ligga kvar på samma pris 1 år till (≈15% besparing).

❤️ Se över er konsumtion i Azure och överväg att reservera resurser om ni inte redan aktivt arbetar med kostnadsoptimering (upp till ≈40% besparing).

❤️ Kontakta oss på Coegi för hjälp med ovan. Vi kan detta och har hjälpt flera verksamheter med att sänka sina kostnader och höja säkerhetsnivån genom att bara göra dem uppmärksamma på detta och hjälpa dem att justera.

Tveka inte att höra av er till oss så ser vi till att hjälpa er!

Med vänlig hälsning

Patrik Kekonius, patrik.kekonius@coegi.se, +46(0)76-771 55 38

Ilse Benitez, ilse.benitez@coegi.se, +46(0)72-076 80 67

Joachim Hylvander, joachim.hylvander@coegi.se, +46(0)70-919 98 12

*Coegi Cloud AB (”Coegi”) är en Microsoft Cloud Service Provider Tier 1. Det innebär att vi handlar våra kunders licenser direkt från Microsoft utan mellanhänder. Coegi är även en managerad Microsoft Solutions Partner från Microsoft Western Europe och utvald medlem i Modern Work SMB Partner Council via Microsofts huvudkontor, Redmond Washington, USA.  

På grund av rådande inflation och valutaförändringar så kommer Microsoft justera sina priser från och med 1 april 2023. För den svenska marknaden innebär detta en höjning på tjänster och licenser med 15%. I enlighet med Microsofts avtalsvillkor har Microsoft rätten att justera priserna var sjätte månad. Prisjusteringen gäller både nya och befintliga kunder.
Befintliga kunder påverkas av prisjusteringen i enlighet med deras prenumerationsmodell och när licensen förnyas.

Datum: 2023-02-27 14:59:09

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?