distansarbete teams

Covid-19 – Arbete på distans med Microsoft Teams

Covid-19 fortsätter att påverka människor och länder runt om i världen. I ljuset av viruset, har vi på Coegi och vår partner Microsoft, märkt av en markant ökning av frågor kopplat till arbete på distans.

Microsoft har sedan länge arbetat utifrån konceptet “Det Nya Arbetslivet” där arbetet inte betraktas som en plats, utan något vi gör. Samspelet mellan teknik, människa och plats är väl inarbetat och flera medarbetare har länge haft valet att arbeta hemifrån. Vi på Coegi vill såklart möjliggöra för våra partners, kunder och andra att fortsätta arbeta och vara produktiva på samma sätt.

Nedan har vi samlat information kring hur vi, som guldpartner till Microsoft, kan stötta svenska verksamheter att komma igång, oavsett om verksamheten redan har vana av eller tillgång till Microsoft Teams eller ej.

För verksamheter som inte har tillgång till Microsoft Teams sedan tidigare finns nu ett kostnadsfritt erbjudande i 6 månader till företag, offentlig sektor, skola och konsument. Vårt syfte är, likt Microsoft, inte att sälja Teams, utan att hjälpa verksamheter vidare under rådande situation.

Generella tips för att komma igång med Teams

Nedan finner ni länkar till olika avsnitt hos Microsoft i ämnet. Behöver ni hjälp? Tveka inte att kontakta oss!

  • Guide (före, innan, efter) för att genomföra produktiva möten och tips för effektiva samarbeten i Microsoft Teams.
  • Dokumentation för utrullning av Microsoft Teams samt flytt från Skype for Business till Microsoft Teams.
  • Guide (tips och trix) för arbete på distans med Microsoft Teams.

Hur hjälper vi er som inte har Teams i dagsläget?

Egenföretagare, student, konsument:

  • Om du har en e-postadress för arbete eller skola med Office 365 kan den logga in med den här länken
  • Om du använder en e-postadress som Gmail, Hotmail eller Outlook går det att registrera sig för kostnadsfri version av Teams genom att följa den här länken

Företag, offentlig sektor, skola:

För en IT-Pro/administratör som centralt vill rulla ut teams i sin organisation, följ dessa steg:

  • För kunder med en kundansvarig på Microsoft, som inte är licensierade för Teams, så finns ett gratis Office 365 E1-erbjudande under sex månader. Kunden, eller dennes Microsoft-partner, kontaktar kundens säljrepresentant på Microsoft för att komma igång.
  • För kunder som inte har en kundansvarig på Microsoft, så erbjuder vi en utvärderingsversion av Teams som aktiveras av oss på Coegi.
  • Om kunden avser skola och utbildning som vill erbjuda lärare, studenter och administratörer Teams så används Office 365 A1. Den här gratisversionen av Office 365 är tillgänglig för alla utbildningsinstitutioner. Registrera dig genom att följa den här länken.

Tjänster från Coegi som inkluderar Teams

Behöver ni hjälp?

Tveka inte att höra av er till oss!

  • Telefon: 031-762 55 30
  • E-post: info@coegi.se

Eller lämna era kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss så fort vi kan!

Datum: 2020-03-16 16:57:28

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?