coronaviruset distansarbete

Coronaviruset: Hur du säkerställer tryggt distansarbete

Information från Svenska Coegi AB (”Coegi”) med anledning av coronaviruset (covid-19). Vi har valt att publicera detta inlägg med hänseende till de frågor som vi mottager från våra befintliga kunder, samarbetspartners och potentiella kunder kring distansarbete.

Allt fler företag ställer nu om till distansarbete istället för på kontoret. Vi på Coegi som verkar som IT-partner för över 200 verksamheter med förgreningar i hela norra Europa hjälper nu dessa med att ställa om under rådande situation.

Fördelarna med att arbeta hemifrån eller utanför kontoret är för många redan uppenbara. Ta del av våra tips för en bra arbetsmiljö och rätt förutsättningar för att arbeta säkert och effektivt, på jobbet och hemifrån. Men innan vi går in på de mjuka faktorerna med att arbeta hemifrån så går vi snabbt igenom de tjänster som vi erbjuder för att alla medarbetare ska kunna arbeta effektivt och säkert från annan ort – samma tjänster som vi på Coegi använder.

Tjänster som möjliggör ett säkert arbete hemifrån

Nedan finner ni ett urval av de tjänster som vi erbjuder för att ni skall kunna arbeta tryggt och effektivt utanför kontoret. För att läsa mer om tjänsterna nedan räcker det att klicka på dem. Ni tas då vidare till respektive tjänstesida.

Trygga distansarbetestjänster

  • Coegi Modern Workplace – Kombinerar kraften i Microsoft 365 med backup av era samarbetsytor (e-post, dokument och filer), klient- och enhetshantering i kombination med vår servicedesk (IT-support) med i genomsnitt 12 sekunders svarstid i telefon och en lösningsfrekvens på 96% av alla ärenden vid första kontakten.
  • Office 365 – Inkluderar flera samarbetsverktyg förutom Office paketet som möjliggör effektiva samarbetsformer med interna som externa resurser.
  • Microsoft 365 – Likt ovan återfinns flera samarbetsverktyg i Microsoft 365 abonnemangen. Den kortfattade skillnaden här är att Microsoft 365 abonnemangen inkluderar intelligent säkerhet som proaktivt skyddar era medarbetare, er information och er kunddata.
  • Windows Virtual Desktop (”WVD”) – WVD är Microsofts skrivbords- och appvirtualiseringstjänst som körs direkt i molnet. Era medarbetare når tryggt och enkelt era programvaror direkt från deras datorn i världens mest moderna och säkra fjärrskrivbord.
  • VPN – Låt era medarbetare arbeta i företagets nät som om de var på plats. Med våra enkla VPN-lösningar kan de arbeta som vanligt på distans. Vi konfigurerar och sätter upp så att alla medarbetare problemfritt kan arbeta hemifrån.
  • Coegi Servers – Likt VPN ovan säkerställer vi att era medarbetare kan ha en trygg och säker tillgång till er server / era servrar utan att vara på plats hos er. Vi säkerställer samtidigt att era servrar övervakas och att larm hanteras enligt överenskommen SLA (Service Level Agreement) nivå.

OBS Följande kan tyckas vara en självklarhet men det är ändå lätt att det glöms av. För att ovan tjänster skall vara möjliga krävs det att ni informerar medarbetarna om att ta med sig dator och arbetstelefon hem varje dag.

Ring oss på 031-762 55 30, maila info@coegi.se eller fyll i formuläret nedan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa ert företag att snabbt komma igång med ett tryggt distansarbete. OBS Under formuläret fortsätter våra tips för en bra arbetsmiljö och rätt förutsättningar för att arbeta säkert och effektivt, på jobbet och hemifrån.

Rätt digitala verktyg

Friheten att arbeta hemifrån – eller någon annanstans ifrån än kontoret – är er med en bra uppkoppling och tjänster i molnet. Då kommer ni åt era dokument, system och kalendrar från valfri mobil enhet och kan dra nytta av digitaliseringens fulla potential.

Digitala möten

Videomöten är alltid ett bra komplement, både när du arbetar hemma, vill minska antalet arbetsresor eller vill delta på utbildningar. Med Microsoft Teams är det lätt att mötas digitalt där flera smarta samarbetsfunktioner som chatt, videomöten, samtal och samarbetsverktyg ingår. Flertalet Office 365 abonnemang inkluderar Teams som i Microsoft 365 är standard. Utöver de klassiska programmen Excel, Microsoft Word och PowerPoint inkluderas även SharePoint Online. SharePoint Online gör det enkelt för er att i Teams samarbeta kring företagets dokument och filer.

Struktur och förväntningar

När du arbetar remote, dra en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Slarva inte med tiderna, bestäm i förväg hur länge ni ska jobba och vad ni ska hinna med. Lägg in en bensträckare och en promenad utomhus mellan arbetspassen. Låt tvått, disk och städning vänta, även om det kan vara frestande att ta tag i sådant man inte hunnit med. Ta också reda på vilka regler som gäller för att jobba hemifrån inom din organisation – hur länge förväntas man vara tillgänglig och svara på mail, och hur håller man isär jobb och fritid när mobilen ständigt är med?

Om ni vill läsa mer om hur ni som arbetsgivare skall hantera olika situationer som kan uppstå på arbetsplatsen med anledning av coronaviruset rekommenderar vi att ni läser Setterwalls artikel inom ämnet.

Arbetsplatsen hemma

Rutiner skapar gränser mellan att arbeta hemma och vara hemma. Köksbordet i all ära, men med en riktig arbetsplats blir det tydligare att du är på jobbet – plus att du slipper plocka undan dina arbetsdokument. Skrivbordet får gärna vara höj- och sänkbart så att ni kan variera din arbetsställning, extra viktigt under långa arbetspass. En kontorsstol är alltid att föredra framför en köksstol. Slutligen, glöm inte belysning. En taklampa eller ett lysrör räcker inte, du behöver också punktbelysning. En skrivbordslampa ger ett riktat ljus och sprider även lite trivsel. Men framförallt kan du släcka efter dig, en liten men skön markering efter arbetsdagens slut.

Behöver ni hjälp?

Ring oss på 031-762 55 30, maila info@coegi.se eller fyll i formuläret nedan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa ert företag att snabbt komma igång med ett tryggt distansarbete.

Datum: 2020-03-12 22:11:00

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?