Coegi firar 15 år

Coegi fyller 15 år!

Idag firar Coegi 15 år! Kan ni tänka er – 15 fantastiska år med suveräna kunder, starka partners och medarbetare med hjärtan av guld. Och i världens mest roliga och spännande bransch, där tekniken aldrig slutar utvecklas och vi hela tiden behöver vara på tårna för att fortsätta skapa värde för våra kunder.

15 år, det är länge sedan

I mars 2004 införde Irland rökförbud i alla offentliga miljöer inomhus, inklusive landets cirka 30 000 pubar. Lena Philipsson vinner melodifestivalen med låten Det gör ont. En social nätverkstjänst kallad The Facebook har varit öppen i cirka en månad (för dem som studerar vid Harvard College) och fyra killar grundar Floorit AB. Floorit AB som 13 år senare skulle bli Svenska Coegi AB (”Coegi”).

Resan upp och ner

Det råder inga tvivel om att en verksamhet oavsett bransch under en 15-årsperiod kommer att åka lite bergochdalbana. Det kommer att vara upp och det kommer att vara ner. Ibland lyser solen, ibland inte, etc. Så har det även varit för oss. Nya kunder och driv i starten, nomineringen till årets företagare 2008 i Partille till ibland lite tyngre tider. Men likväl som framgång utifrån sett oftast ses som en spikrak linje är det tack vare motgångarna som man stärks. Floorits ägarstruktur förändrades genom åren och 2013 såldes bolaget i sin helhet till SatPoint AB. För att sedan i november 2016 säljas på nytt till oss som då redan var verksamma i bolaget. Så det finns mycket att vara tacksam för och utan vår historia, våra medarbetare och vårt driv hade vi nog aldrig kunnat titulera oss Västsveriges mest omtyckta IT-företag!

Vad har varit Coegis framgångsfaktorer?

Sedan vi tog över i november 2016 har vi först och främst alltid värnat om kunden. Att leverera god service. Vi förstod redan innan förvärvet att vi fanns till för våra kunder. Vi gjorde kanske det som alla andra gjorde fast med mer engagemang, inte bara från oss som ägare men framförallt från våra fantastiska medarbetare. Mer personligt och kundnära på alla plan helt enkelt. Det blev till vår fördel. Kunderna upplevde en handlingskraft från vår sida och alla vi som utgör Coegi, oavsett roll löste, deras problem. Det är kul, häftigt och viktigt att vi på Coegi gör skillnad där ute för många verksamheter i olika branscher!   

Hur ser vi på framtiden?

Coegi är idag ett entreprenörslett bolag som dagligen outtröttligt drivs av att leverera service, råd och kvalitativa tjänster till våra nuvarande och framtida kunder. Oavsett storlek på vårt uppdrag så tar vi oss an våra kunders utmaningar med högt engagemang och professionalism. Vi är teamet som växer i takt med vår kundbas, vi är teamet som växer med våra kunders frågeställningar och utmaningar, vi är teamet som gillar vårt jobb, vi är teamet som gillar våra kunder, vi är teamet som gillar varandra och vi är teamet som våra kunder gillar att kontakta.

Coegis kortsiktiga mål är utmanande, men vågar vi inte tro på vår egen förmåga är vi dömda att misslyckas (Coegi betyder driv på latin för de som kanske har missat detta). År 2022 skall vi:

 • Vara Sveriges mest omtyckta IT-företag
 • Omsätta 100 miljoner kronor
 • Finnas på fler orter än Göteborg
 • Bestå av 50% kvinnliga medarbetare

Coegis vision berättar vi gärna, men då hos våra kunder och samarbetspartners ?

Hur firar vi?

Vi kan konstatera att det är en härlig resa vi varit och fortfarande är på och detta vill vi såklart uppmärksamma! Vi firar i sann Coegi-anda på vårt kontor på Norra Hamngatan tillsammans med kunder, familj och samarbetspartners. Vi hade gärna velat bjuda alla vi känner inklusive deras vänner och familjer, och om vi får välja blir det fysiskt möjligt redan till nästa jubileum!

Tillsammans med er skall vi vidare, tillsammans med er skall vi framåt och tillsammans med er skall vi fortsätta uppåt!

MISSA INGET MED VÅRT NYHETSBREV – din epost mot vår kunskap

  Datum: 2019-03-29 11:53:21

  Dela:

  NYHETER

  VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?