arbeta effektivt hemifrån med rätt tjänster och utrustning

Att arbeta hemifrån är smidigt med rätt förutsättningar

Arbeta hemifrån är det är här för att stanna?

Under våren har arbete hemifrån blivit allt vanligare. För många kanske detta först upplevdes som en ökad frihet men det ersattes snabbt av diverse problem. Det var inte lika enkelt att arbeta hemifrån som många trodde och till hösten rekommenderar fortsatt Folkhälsomyndigheten oss som kan att arbeta hemifrån.

Vad saknas hemma för att vi skall kunna arbeta effektivt?

För att ta reda på vad ni saknar hemma för ett effektivt distansarbete genomförde vi i September 2020 en undersökning. I undersökningen kunde vem som helst anonymt rösta i sociala medier på alternativ som hade underlättat arbete hemifrån.

Utrustning hemma

Utifrån svaren i vår undersökning tog vi fram utrustningspaket som hjälper medarbetare att arbeta hemifrån. Exempel på utrustning som underlättar är exempelvis att medarbetaren har ett bra och stabilt trådlöst nätverk. Genom ett bra och stabilt trådlöst nätverk hemma kan era medarbetare med enkelhet genomföra videomöten i exempelvis Teams och säkert arbeta med era filer och dokument.

Men allt är inte bara utrustning som underlättar! Av denna anledning tipsar vi även om tjänster i vår undersökning som underlättar ett effektivt distansarbete för hela verksamheten.

Tjänster som funkar hemifrån

Ett effektivt distansarbete är inte enbart avhängt av den utrustning som medarbetaren har hemma. Det effektiva distansarbetet är lika mycket, om inte mer, avhängt av de tjänster som man har för att vara produktiv hemma.

Vi ser fortsatt flertalet verksamheter vars medarbetare arbetar i krångliga VPN lösningar för att kunna nå verksamhetens filer och program. Och visst ökar VPN tjänster säkerheten men det finns alternativ idag som både är smidigare och enklare för medarbetaren och dessutom billigare för verksamheten.

Resultatet av vår undersökning

Vill du ta del av resultatet av vår undersökning med tillhörande rekommenderad utrustning och tjänster?

Klicka på knappen nedan så kommer du direkt till vår undersökning!

Söker ni råd kring distansarbete?

Givetvis hjälper vi er kostnadsfritt med detta! Vi på Coegi har titulerats Västsveriges mest omtyckta IT-företag fyra år i rad av reco.se. Det blir man inte om man inte kommer med goda råd till så väl kunder som icke-kunder.

Klicka på knappen nedan så kommer du till vår kontaktsida där du direkt kan ringa eller maila till våra kontaktpersoner eller ställa en allmän förfrågan.

Datum: 2020-09-09 09:49:24

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?