popup-fönster i Teams

Äntligen kommer popup-fönster i Microsoft Teams

Microsoft meddelade den 21 mars 2020 att skrivbordsversionen får popup-fönster i Microsoft Teams. Utrullningen till Office 365 och Microsoft 365 kunder påbörjades i början av april och beräknas vara globalt utrullat i slutet av maj.

Ny funktionalitet adderas i rekordsnabb takt i Microsoft Teams. Riktigt kul att se är att de önskemål som världens största samarbetsverktyg fått från dess användare blir till riktiga funktioner!

Popup-fönster för Teams chat

Vi har nog alla haft dagar där vi har deltagit i flera konversationer samtidigt. Hittills har det enda sättet för att ha flera fönster i Teams samtidigt varit att skapa flera webbläsarfönster. Men nu kommer du att kunna bryta ut enskilda chattar i Teams i ett separat fönster för att enklare kunna växla mellan pågående konversationer!

I praktiken gör funktionen det möjligt för användare att multitaska mer effektivt genom att dela chattkonversationer över flera fönster och lättare flytta mellan pågående konversationer.

popup-fönster i Teams
Animering av popup-fönster i Microsoft Teams
Idag stödjer funktionen att dela chattkonversationer för personliga chattar (1 x 1) och gruppchattar. Popup-fönster chattar för möteschatt stöds ännu inte liksom personliga chattar i webbversionen av Microsoft Teams. Stöd Mac och Linux användare kommer och förväntas efter utrullningen för samtliga Windows användare.

Coegi kund med Microsoft Teams

Är ni Coegi kund med Coegi Modern Workplace, Office 365 / Microsoft 365 abonnemang, Windows Virtual Desktop eller annan tjänst som inkluderar Microsoft Teams och vill veta mer? Kontakta vår support eller er kundansvarige!

Är ni inte kund till Coegi och vill veta mer? Vänligen kontakta vår växel på 031-762 55 30 eller lägg ett mail till info@coegi.se så återkommer vi till er inom kort!

P.S. Angående sekretess och säkerhet D.S.

Efter att MSB och CERT-SE signalerade sårbarheter i Zoom skrev vi ett inlägg för att uppmärksamma våra kunder och samarbetspartners – ”Sårbarheter i Zoom videokonferenssystem”. Sedan detta inlägg har Zoom enligt MSB släppt patchar till alla versioner där de uppmärksammade sårbarheterna skall vara lagade.

Oavsett rådande tider eller ej skall vi kunna samarbeta utan att äventyra vår sekretess och säkerhet. Som Microsoft Guldpartner har vi en mycket god och nära dialog med Microsoft.

Personer behöver veta att deras virtuella konversationer är privata och säkra, nu mer än någonsin. På Microsoft är sekretess och säkerhet aldrig en eftertanke. Vi står fast vid vårt åtagande – inte bara i dessa utmanande tider, utan alltid. Så här arbetar vi för att göra oss förtjänta av ditt förtroende varje dag med Microsoft Teams.

Mer information hos Microsoft

Datum: 2020-04-27 22:32:02

Dela:

NYHETER

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?