Loading...

IT-DRIFT SOM TJÄNST

Idag finns det nästan bara fördelar med att låta ett externt företag ta hand om driften av er IT-miljö. Vi erbjuder våra kunder flera olika sätt att ta hand om deras drift. Allt med verksamheten och kundens medarbetare i fokus. Oavsett val av lösning säkerställer vi att IT-miljön alltid är uppdaterad, säker och tillgänglig.

Har ni egen utrustning som ni vill placera tryggt? Använd er av våra trygga datahallar där vi ansvarar för att er utrustning mår bra!

Med två kraftfulla datacenter erbjuder vi företag en högkvalitativ och säker co-location tjänst, där ni har möjlighet att outsourca er verksamhets IT-miljö och hårdvara. Coegi har mer än tio års erfarenhet av co-location vilket ger er som kund en förstklassig professionell service och support av seniora tekniker.

Coegis co-location-tjänst ger er total kontroll över er servermiljö samtidigt som ni får den kraft, tillförlitlighet och säkerhet som er verksamhet kräver. Ert företag behöver inte längre tänka på saker som Internetkapacitet, ström, kyla, backup, batterier (UPS), dieselgeneratorer och övervakning. När ni outsourcar er serverdrift till Coegis specialister genom co-location, så ger det er mer tid att fokusera på kärnverksamheten.

Räcker inte tiden eller de egna resurserna till för att ta hand om servern? Lugn bara lugn vi har erfaren personal som hjälper er! 

Ibland är det bara så att man vill ha sin egna server på plats hos sig själv. Visst finns det ibland fördelar med detta kontra att lägga sina program och data hos någon annan part. Servern får tillgång till ett snabbt nätverk, den finns tillgänglig på kontoret även om internetkommunikationen skulle gå ner och det är betydligt mycket enklare att anpassa den efter era unika behov. Men det kan både bli dyrt och vara resurskrävande.

Det är här vi kommer in i bilden! Med vår kompetens och våra resurser kan ni lugnt luta er tillbaka och fokusera på er affärsnytta. Vi har utvecklat ett standardiserat arbetssätt och licenser som hanterar er server (oavsett om det är er befintliga eller om ni köper en ny av oss) utan att vi behöver vara på plats. Tjänsten inkluderar alltifrån övervakning, larmhantering, uppdateringar till säkerhetskopiering till annan ort. Smart eller hur! Och skulle det dyka upp en fråga eller en fundering så finns alltid vår professionella svensktalande support tillgänglig, tom 24/7/365 om ni så skulle önska!

Har ni tagit beslutet att inte längre drifta egna servrar på plats hos er men fortsatt önskar er drift i Sverige?

För att leverera Coegi Online har vi två moderna datacenter i Sverige. Två hallar ger extra säkerhet och trygghet för så väl oss som för våra kunder. Vi, liksom våra kollegor i branschen, arbetar med marknadsledande leverantörer inom hårdvara och mjukvara så som HP, IBM och Microsoft där allt managernas och övervakas via en gemensam plattform. Men vi skiljer oss ändå avsevärt från våra kollegor, vi tar ett ansvar för kunderna utöver det vanliga. Allt för att våra kunder skall vara nöjda och med glädje rekommendera oss vidare.

Samtliga medarbetare hos Coegi har erfarenhet av att en extern leverantör hos tidigare arbetsgivare har haft ansvar för driften av mer eller mindre verksamhetskritiska funktioner och programvaror. Och gemensamt delar vi samma bild, det känns inte som leverantören förstår eller tar oss på allvar.

Coegi Online är därför tjänsten som innefattar allt som behövs för att det skall fungera på ett bra sätt. Inte bara larmhantering och felsökning utan ett proaktivt arbetssätt där vi får verka rådgivande och ge en hög servicekänsla.

Om ni inte uppnår konkret affärsnytta med er egen drift eller hos er nuvarande leverantör, har ni mycket att vinna på Coegi Online och de experter som medföljer!

Behöver ni oöverträffad kraft eller möjligheten till att snabbt skala er verksamhet? Möjligheterna med Microsoft Azure är ofantligt stora!

Vad är Azure? Kortfattat är det Microsofts molnplattform: en växande samling av tjänster där du kan köpa kapacitet i form av virtuella servrar , lagring, backup och mycket mer. Azure är ett utmärkt komplement till din nuvarande infrastruktur som kan användas när du snabbt behöver t ex en ny Virtuell Windows eller Linux server eller kanske en ”offsite” backup.

Azure kan användas som en isolerad miljö för t ex test och utvecklingsmiljöer men kan även med fördel kopplas ihop med din nuvarande IT-miljö. Det kan vara aktuellt om du t ex vill att dina användare skall logga in med sina vanliga AD användar-id och lösen.

Fördelarna är många men Azure passar inte för alla typer av system och applikationer och det är en utmaning med säkerheten och klurigt att komma igång om man är ovan med terminologin.

Möjligheter:

-Snabbt att få igång en server eller system
-Låg investeringskostnad då ingen investering krävs i hårdvara
-Bra verktyg och portaler för administration för de som är insatta
-Bra möjligheter till integration med befintliga ”on-prem” system för system som inte är allt för bandbreddskrävande

Utmaningar:

-Omöjligt att påverka SLA:er och tillgänglighetskrav
-Passar mindre bra för system och applikationer som kräver hög bandbredd med garanterad tillgänglighet eller latency känsliga system
-Dyrt för system/applikationer om är resurskrävande i form av t ex CPU och RAM

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

KAN DET HÄR VARA NÅGOT FÖR ER?

KONTAKTA MIG

VI ÄR ÄRADE ATT FÅ VARA EN DEL AV NÅGRA AV SVERIGES BÄSTA VERKSAMHETER